Blackjack regels

Blackjack is een erg populair spel in het casino. Er zijn meerdere spelers aan een blackjacktafel aanwezig waardoor het altijd erg leuk en spannend is om ook deel te nemen. Bij blackjack kies je voor een kaartspel wat je tegen de dealer of croupier gaat spelen. Het wordt vaak vergeleken met het spel 21’en. Het gaat er namelijk om  dat je zo dicht mogelijk bij de 21 punten komt. Een andere naam voor de croupier is de bank. Deze deelt de kaarten aan de spelers die aan de tafel deelnemen. Alle kaarten uit een stok doen mee in het spel. De kaarten worden in de tussentijd ook nog even goed geschud, daardoor blijft het onvoorspelbaar wat er tijdens het spel gaat gebeuren.

Oefenen en voor geld spelen

Bij blackjack begin je altijd met de inzet. Alle spelers plaatsen een inzet en er is vaak een minimale en een maximale inzet. Daarbij zijn er ook verschillende tafels waar je uit kunt kiezen. Wanneer je je keuze hebt gemaakt en je hebt je twee kaarten gekregen dan zijn er verschillende opties. Als je namelijk bij de eerste twee open kaarten 9, 10 of 11 hebt, dan mag je je inzet verdubbelen als je wil. Er is een grote kans dat je een hoog aantal punten gaat krijgen, maar je krijgt wel maar één kaart van de croupier. Er zijn namelijk veel kaarten die een waarde hebben van tien (alle kaarten met een afbeelding). Je kunt de aas daarbij altijd inzetten als één of elf en daardoor kan de waarde ook weer snel dalen. Een andere optie die je hebt is je kaarten splitsen. Wanneer de waarde van de eerste twee open kaarten gelijk is, dan mag je deze twee kaarten splitsen. Je moet opnieuw inzetten b ij een afgesplitste kaart. Dat is het moment waarop je op twee plekken tegelijkertijd gaat spelen en op beide plekken krijg je een extra kaart. Je mag dan dus apart spelen, je mag dan een kaart vragen, passen, dubbelen en eventueel ook opnieuw splitsen. Als je je azen zou willen splitsen, dan krijg je nog een extra kaart. Wanneer je een kaart krijgt met tien punten dan heb je dan geen blackjack. Maar dan heb je gewoon 21 punten.

Blackjack verzekeren

Je kunt ook nog een bijzondere optie kiezen en dat is verzekeren. Wanneer de eerste open kaart van de croupier een aas is, dan mag je je verzekeren tegen een blackjack van de croupier. Daarbij moet je de helft van je inzet bijleggen. Wanneer de croupier dan een blackjack heeft, dan wordt de ingezette verzekering verdubbeld.  De inzet is dan 1,5 en dan win je 0,5. Maar wanneer de croupier dan geen blackjack heeft, dan verlies je 0,5 inzet. Je kunt je winst ook maximaliseren, wanneer je dat wil dan is verzekeren geen goede optie. Er is namelijk niet altijd een grotere kans dat een croupier met een aas ook altijd blackjack gaat krijgen. Hij kan een tien krijgen, maar hij kan net zo goed een andere kaart krijgen. Bedenk daarom goed welke opties er zijn zodat je kunt bekijken wat het beste past bij jou. Als je denkt dat je moet verzekeren dan kun je dat doen, maar je kunt ook gewoon stoppen of weer op een nieuwe ronde wachten en opnieuw je inzet plaatsen. Het belangrijkste is dat je achter je keuze staat die je gaat maken tijdens het spel.